Westvlaming Dries Corneillie is de hoofdsommelier van het tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge. Hij is bestuurder van D.Vinum, een bedrijf dat zich toespitst op consulting, opleiding en freelance sommelier service. Samen met collega-sommelier Benoît Couderé richtte hij vorig jaar de wijnhandel Santé Wines op.
Dries is lid van de Vereniging Vlaamse Sommeliers, Belgische Sommeliersgilde en FETAM (Federation of Table Masters).

Zijn parcours:
hoofdsommelier in Hertog Jan***
docent Wijnopleidingen Syntra West
werkervaring in diverse restaurants
Wines and Spirits Educatieon Trust (WSET) – Level 3 Award in Wines & Spirits
Hogeschool Vives, Brugge – Graduaat Specifieke Lerarenopleiding
Hotelschool Ter Groene Poorte – 7BSO Restaurantbedrijf- en drankenkennis
Hotelschool Ter Duinen, Koksijde – BSO Restaurant-keuken

Santé Wines sante-wines.be
D.Vinum dvinum.be

WijnWijnWijn wordt structureel gesteund door (info)