Na twee jaar binnen zitten door corona is het hoog tijd om de koffers te pakken en uit te breken. Het dertiende boek, Dichtbij vakanties en weekendjes weg in de wijngaard van schrijver Gido Van Imschoot levert tal van ideeën voor originele uitstappen richting wijngaarden op een straal van 350 km. De foto’s van topfotograaf Jan Crab doen verlangen naar de schitterende locaties die de auteur met kennis van zaken voor je uitzocht. Ben je klaar om je koffers te pakken?

Een passer, een vertrekpunt en een draaicirkel van 300 km
Wat gebeurt er als je je passerpunt op de Belgische grensgemeente Kapellen plaatst en dan een cirkel trekt in een straal van 350 km? Dan baken je het gebied af waarbinnen je op zoek gaat naar de interessantste, leukste, meest dynamische wijnbouwers met een bijzonder verhaal. Dat was de actieradius voor Gido Van Imschoot. Daarna ging hij aan het puzzelen: welke wijngebieden liggen bij elkaar en zijn in een weekend te bezoeken? Want dat was een belangrijke voorwaarde: met dit boek in de hand moet je elke wijnbouwer die zijn verhaal doet, ook fysiek kunnen ontmoeten.

Wandel en fiets langs de Maas, tussen Aldeneik en Thorn, geniet op het terras van de Apostelhoeve, waar je een heerlijk zicht hebt op de stad Maastricht of wandel met Nicolas door de golvende wijngaarden rond Domaine des Hêtres in Rosoux-Crenwick (regio Luik). Ruik en proef in Zeeland de zilte lucht waar Johan met passie zijn heerlijke wijnen maakt of laat je verrassen door de Wijnfaktorij, een ‘Urban Winery’ op honderd meter van de Onze Lieve Vrouw toren in Antwerpen. Voel het Europees gedachtengoed bij Domaine Krier-Welbes op een steenworp van het Luxemburgse Schengen en laat je rondleiden in de wijngaard door Stijn en Kathleen van wijndomein De Caybergh… Of wat denk je van een weekendje Parijs in het teken van de wijn?

Apostelhoeve

Originele reis-wijn-gids
Gido Van Imschoot is een naam in wijnland. Door zijn innemende persoonlijkheid kan hij als geen ander de deuren van wijndomeinen openen. Hij praat met kennis van zaken, is oprecht geïnteresseerd in wat wijnboeren vandaag ondernemen om uitstekende wijnen af te leveren. Die open luisterende houding én zijn expertise zorgt ervoor dat de wijnboeren het ‘achterste van hun tong’ laten zien. Ze laten Gido en dus ook ons binnenkijken in hun fascinerende wereld van wijn.
Maar er is meer: de wijnboeren reiken zelf ook tips aan over de mooiste wandel- en fietspaden in de regio, waar je in de buurt goed slaapt, lekker kan eten en waar je unieke plekken kan ontdekken. Zo krijg je van de ‘locals’ heerlijke tips om je weekendje-weg helemaal ‘af’ te maken. Bij elk portret schetst de auteur zelf ook de achtergrond bij de wijnregio, het adres van de plaatselijke VVV en geeft hij zijn persoonlijke tips voor een interessant bezoek aan de regio.

Foto’s die goesting geven
Jan Crab trok in het spoor van Gido Van Imschoot mee. Hij portretteerde met veel liefde de wijnboeren, trok door de wijngaarden. Zijn foto’s geven ons al volop ‘voorpret’. Bij het zien van al die prachtige locaties wou je dat je er al was. Waar wacht je trouwens nog op om je eerste weekend te boeken?

Handelsprijs € 29,95 – Integraalband – 276 pagina’s – Formaat : 21 x 23 cm – ISBN 987 90 5617 – te koop in elke boekhandel in Vlaanderen en Nederland