Les Vins de Bordeaux – Op verschillende locaties in België stellen 12 vrouwelijke chefs, sommeliers en restauranteigenaars, de wijnen van 11 wijnbouwsters uit Bordeaux voor, die voor de gelegenheid gepaired worden met iconische Belgische gerechten. En het zijn niet zomaar de eerste de beste wijnen! Ze worden geserveerd in double magnums, een zeldzaam flesformaat van 3 liter dat indruk maakt.

Dit jaar werden de deelnemende restaurants geselecteerd omdat ze een eerbetoon brengen aan de tijdloze Belgische keuken en typische gerechten serveren die ons na aan het hart liggen. Gedurende het hele event serveert ieder restaurant een iconisch Belgisch gerecht of zijn ‘signature dish’ met een glas Bordeauxwijn erbij.

Voor de keuze van hun wijnen zakten de Belgische Strong Women in september van dit jaar af naar Bordeaux. Deze reis doorheen de wijngaarden was voor hen een uitstekende gelegenheid om elkaar te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en wijnen van verschillende AOC’s in Bordeaux te degusteren. Moderne, verrassende wijnen die zowel hun terroir als de unieke persoonlijkheid van de wijnbouwsters uit Bordeaux weerspiegelen. bordeaux.com

De creatieve en energieke wijnbouwsters uit Bordeaux zetten zich met hart en ziel in om mee te bouwen aan de toekomst van Bordeaux als wijnstreek. Deze geëngageerde Strong Women gaan door, passen zich aan en gaan uitdagingen aan met hun overtuigingen, passie, lef, enthousiasme en inzet. Zowel samen als individueel experimenteren en innoveren deze vrouwen en zorgen ze voor levenslust en creativiteit in de wijngaard, in de wijnmakerij en in hun contact met de consument. Hun doel: moderne en elegante kwaliteitswijnen produceren met respect voor mens en natuur.

Om hen in de kijker te plaatsen, organiseert Les Vins de Bordeaux van 7 tot 27 november de tweede editie van het event ‘Strong Women, Belgian Food, Big Bordeaux Bottles.’ Alle info: bordeaux.com/be-nl

Wie doet mee?

Nele Smet, zaakvoerder Meme Gusta, Gent meme-gusta.be
Lotte Vanderyse, zaakvoerder Damse Poort, Damme damsepoort.be
Juliette Rocher, sommelier en zaakverantwoordelijke Fripon, Brussel, lebergerhotel.be/fripon
Claude Hennes, zaakvoeder Restaurant de la Forêt, Overijse, restaurantlaforet.be
Caroline Pruvost, eigenaar Terminus, Watou, terminus.be/nl
Charlotte Desimpelaere, zaakvoerder De Engel, Ichtegem, restaurantdeengel.be
Natasja Van Linden, zaakvoerder Mezzanine by De Arme Duivel, Antwerpen, demezzanine.be
Elke Pillen, chef Caricole, Oostduinkerke, caricole.be
Sandrina Leite Perreira, chef en zaakvoerder Flambant Boeuf, Harzé, leflambantboeuf.be
Jana Leinders, sommelier Invincible, Antwerpen, invincible.be
Anne Huyghelier, chef en zaakvoerder De Kroniek, Deinze, kroniekdeinze.be
Nerdjivane Oguz, zaakvoerder en zaalverantwoordelijke Coeur de Boeuf, Profondville coeurdebeuf.be