Vandaag ligt een nieuw boek in de boekhandel. Over wijn natuurlijk. Niet zomaar een wijngids of een technisch boek over het proeven van wijn, maar een leuk en tof geschreven boek vol korte verhalen en anekdotes uit de wijde wijnwereld. Dennis van den Buijs, VRT journalist en beroemd podcaster schreef een genotsvol boek met boeiende en leuke verhalen over wijn.

In acht hoofdstukken neemt hij de lezer mee in (korte) sappige verhalen over druiven, wijn en monniken, wetenschap, economie, macht, tradities en tal van markante wijnweetjes. Wie joeg de Franse minister van landbouw in de gordijnen en wat deden die wagons met Algerijnse en Loire wijn in Epernay? Heb je ooit wijn uit een fiasco gedronken en weet je waarom Filips de Schone geen vat kreeg op die dekselse gamay en ken je het verhaal van de twee verloren zonen bij de druiven?

De auteur verzamelde honderd heerlijke en pittige verhalen die opvallend vlot lezen. Geen droge technische materie, maar wel onderbouwde informatie in een heel toegankelijke stijl. Je merkt tijdens het lezen dat de auteur een rasverteller is. Een aanrader voor wijnliefhebbers die nieuwsgierig zijn naar het verhaal achter hun glas wijn.

Wijn! Dennis van den Buijs.
Uitgeverij Ertsberg.
Prijs: 24,95 euro
BESTELLEN

tekst: Gido Van Imschoot gido-van-imschoot (alle artikelen van Gido)