WijnWijnWijn - MAGAZINE

proef de passie, van druif tot glas

Gemaflor

Wijndomein Vandersteene
Sprankelend genieten

site gemaflor.eu/wijndomein-vandersteene
info info@gemaflor.eu
tel 32 0)9 221 95 95
Krekelstraat 32a, 9052 Zwijnaarde

Als familie Vandersteene zijn we reeds 6 generaties actief als bloemist. Ons verhaal begint in 1796. Petrus Vandersteene werkt op het kasteel in Waregem. Daar kweekt hij druiven en perkgoed (geraniums) in de orangerie. Bijna 200 jaar later wordt het bedrijf Gemaflor geboren. Geert Vandersteene en zijn echtgenote Marijke starten in 1988 met de bloemisterij op een oppervlakte van 1.3 ha. Later vervoegt hun zoon Diederik het bedrijf en helpt het mee verder uitgroeien. Vandaag beslaat Gemaflor een oppervlakte van 8 ha.

Aanvankelijk werden er tros-chrysanten gekweekt om dan later Cupressus Wilma (gele sparretjes) te kweken, bestemd voor de groothandel en export. Vanaf 1995 werd het aanbod uitgebreid met perk-, balkon- en terrasplanten. Deze plantjes worden via de korte keten verkocht.  

Doorheen de jaren hebben we deelgenomen aan verscheidene evenementen voor de sierteelt. Zo stelden we onze bloemen en planten reeds zesmaal tentoon op de Gentse Floraliën en deden we meerdere malen mee aan “Op de Siertoer” en “de Siertoer for Kids”.

Maar het ondernemersbloed en de liefde voor wijn zorgen voor een nieuwe uitdaging. Zo start Geert in 2012 met de cursus “wijnbouwer-wijnmaker” in het erkend opleidingscentrum Syntra. Twee jaar later schoolt ook zoon Diederik zich om tot wijnbouwer.

Sedert 2015 heeft Diederik samen met zijn echtgenote Maaike de fakkel volledig overgenomen en werd de droom van een wijngaard een feit. In 2017 volgde de eerste oogst waarvan we mousserende wijn maakten. Vanaf de zomer van 2020  is deze te verkrijgen.

%d bloggers liken dit: