WijnWijnWijn - MAGAZINE

proef de passie, van druif tot glas

Jasper Van Papeghem

WijnWijnWijn-artikels van Jasper Van Papeghem
18/07/2022 – Beleven we de zwanenzang van de ‘aangepaste’ wijnen?
17/06/2022 – To bee of not to bee…
04/06/2022 – Die karaffen! Weg ermee. Of toch niet.
10/05/2022 – Temperatuur maakt deel uit van de totaalbeleving.

Wie is Jasper Van Papeghem?

Jasper leek niet voorbestemd om sommelier te worden. Hij volgde geen horeca-opleiding maar Latijnse humaniora en daarna studeerde hij aan de afdeling Audio-Drama-Muziek op de kunsthumaniora. Wel was hij van jongsaf reeds een grote fan van lekker eten en drinken. De wijnmicrobe kreeg hij pas echt te pakken toen hij gids was in Rome en een bezoek bracht aan Gaja, een van de beroemdste wijnhuizen van Italie.

Terug in Vlaanderen startte hij een eigen zaak Raj in Gent en volgde meteen ook een cursus ‘sommelier conseil’. Zijn professionele carriere als sommelier begon met twee prestigieuze prijzen. In 2017 werd hij ‘Beste Sommelier van Belgie’ en hij won de Ruinaert Champagne Trophy. Hij werd sommelier in het tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge en bleef dat vijf jaar. Tussen de ‘services’ door vond hij de tijd om een boek te schrijven over natuurlijke wijnen: Bio Logisch l Dynamisch l Natuurlijk?

Vandaag werkt Jasper als sommelier voor de wijnhandel Bottle Advice. Hij is wijnconsultant in bijberoep en schrijver.

%d bloggers liken dit: